Back

Campanii Facebook Ads și Instagram Ads

Analizăm, creăm, implementăm și testăm:

Campanii de brand awareness
Campanii de brand awareness

Crezi că mai multă lume ar trebui să știe despre brandul tău? Și noi. De aceea campaniile de imagine sau de brand awareness sunt cele prin care te facem cunoscut. Cu ajutorul lor, te poziționezi în mintea consumatorilor, te diferențiezi de concurență și îți promovezi produsele și/sau serviciile.

Generare de lead-uri
Generare de lead-uri

Orice business solid are nevoie de o bază de date relevantă, bogată în informații (e-mail, telefon, sex etc.) despre segmentele de audiență, cărora, ulterior, să le trimiți diverse oferte, colecții noi sau să le sugerezi produse. Putem să facem asta să se întâmple exclusiv prin campaniile de generare de lead-uri.

Campanii de vânzări
Campanii de vânzări

Aici se întâmplă magia: transformăm utilizatorii de pe Facebook în noi tăi clienți, comunicând specific cu ei și determinându-i să achiziționeze produsele tale.

Cum funcționează implementarea campaniilor?

Un start bun e esențial în orice proiect, așa că primul pas când ne apucăm de campanii de Facebook Ads și Instagram Ads este să ne uităm în detaliu la business-ul tău și la competiție. După o analiză completă, conturăm obiectivele și strategia de marketing pentru Facebook Ads. Acestea vor fi trasate în funcție de perspectivele de business și nevoile specifice proiectului tău.

Pasul următor constă în crearea contului tău în Facebook Ads (în cazul în care nu există deja), setarea contului de Facebook Analytics și interconectarea celor două platforme. Acestea vor fi urmate de planificarea și structurarea campaniilor propriu-zise.

Tot în etapa de planificare, vom crea o listă de cuvinte cheie relevante nișei tale de business, cu un ranking crescut și costuri mici. La ea se adaugă și o listă de cuvinte negative, pe care ți le prezentăm împreună.

Pentru campaniile de Display, proiectăm și identificăm audiențe, cele mai relevante site-uri pentru afișarea reclamelor, dar și topicuri care corespund cu profilul business-ului tău. Tot aici, mapăm și ce site-uri nu au relevanță pentru brandul tău și știm să le excludem pe viitor.

Next step: confirmăm cu tine listele de cuvinte cheie și audiențele propuse. Doar după ce avem OK-ul tău, continuăm cu realizarea propriu-zisă a campaniilor, în funcție de geo-locație, device-urile pe care vor apărea, intervalele orare optime pentru afișarea reclamelor, buget, strategia de licitare, precum și alte setări specifice platformei.

Fiecare campanie conține reclame organizate pe diferite grupuri de cuvinte cheie, cu texte și extensii specifice, care completează produsul sau serviciul care urmează să fie promovat.

Dăm start campaniilor de Search și Display, și în funcție de buget și de strategia adoptată, intervenim pe reclame zilnic sau săptămânal pentru maximizarea performanțelor acestora. Marele nostru avantaj este că LeadLion e Facebook Marketing Partner, adică o agenție certificată Facebook, așa că vom primi suport și soluții rapide de la consultanții platformei, totul pentru obține cele mai bune rezultate.

Transparența e vitală în orice parteneriat, așa că lunar, vei primi un raport care atestă rezultatul campaniilor Facebook Ads. Astfel, vei putea înțelege și interpreta lead-urile generate, ratele de conversie înregistrate, numărul sesiunilor în funcție de dispozitive și alți KPIs pe care îi atingem pentru tine.

Credem că adaptabilitatea e esențială în digital, așa că vom testa constant reclamele tale și le vom îmbunătăți constant. Prin A/B testing, determinăm cum putem să avem o rată de click mai bună, o poziționare optimă în afișări sau un cost mai mic per click pentru tine. Testăm noi cuvinte cheie, mesaje diferite, diverse audiențe (pentru campaniile de Display) sau strategii de licitare.

Unde vor apărea reclamele tale?

Pe Facebook

• Facebook News Feed
• Facebook Stories
• Facebook Marketplace
• Facebook Video Feeds
• Facebook Right Column
• Messenger Inbox
• Messenger Stories
• Facebook in-stream videos
• Facebook search results
• Facebook Instant Articles

Pe Instagram:

• Instagram Feed
• Instagram Explore
• Instagram Stories