Back

Campanii promovare Google Ads

Ce obții prin campaniile Google Ads pe care noi le setăm:

Awareness
Awareness

Când îți dorești ca brand-ul tău să fie cunoscut de publicul-țintă, atunci ai nevoie de awareness. Iar dacă ești un start-up sau un business de nișă, notorietatea este vitală, deoarece ajută la poziționarea și expunerea imaginii de brand, atât în fața potențialilor clienți, cât și în fața competiției.

Lead-uri targetate
Lead-uri targetate

Un lead este un potențial client de-al tău pe care îl atragem prin reclame în Google Ads, cu trimitere directă către landing page-uri dedicate. Pe parcurs, colectăm informații esențiale despre audiențele interesate de produsele sau serviciile tale.

Vânzări
Vânzări

E pasul final din interacțiunea cu clienții care te-au contactat deja sau care urmează să ia o decizie de cumpărare. Îi încurajăm să ia o decizie și pe tine să vinzi mai mult. Campaniile pot fi dezvoltate prin intermediul rețelelor de Search, Display, Shopping sau YouTube Ads.

Pașii noștri pentru un flux de marketing performant?

Un start bun e esențial în orice proiect, așa că primul pas când ne apucăm de campanii de Google Ads este să ne uităm în detaliu la business-ul tău și la competiție. După o analiză completă, conturăm obiectivele și strategia de marketing pentru Facebook și Instagram Ads. Acestea vor fi trasate în funcție de perspectivele de business și nevoile specifice proiectului tău.

Pasul următor constă în crearea contului tău în Google Ads (în cazul în care nu există deja), setarea contului de Google Analytics și interconectarea celor două platforme. Acestea vor fi urmate de planificarea și structurarea campaniilor propriu-zise.

Tot în etapa de planificare, vom crea o listă de cuvinte cheie relevante nișei tale de business, cu un ranking crescut și costuri mici. La ea se adaugă și o listă de cuvinte negative, pe care ți le prezentăm împreună.

Pentru campaniile de Display, proiectăm și identificăm audiențe, cele mai relevante site-uri pentru afișarea reclamelor, dar și topicuri care corespund cu profilul business-ului tău. Tot aici, mapăm și ce site-uri nu au relevanță pentru brandul tău și știm să le excludem pe viitor.

Next step: confirmăm cu tine listele de cuvinte cheie și audiențele propuse. Doar după ce avem OK-ul tău, continuăm cu realizarea propriu-zisă a campaniilor, în funcție de geo-locație, device-urile pe care vor apărea, intervalele orare optime pentru afișarea reclamelor, buget, strategia de licitare, precum și alte setări specifice platformei Google Ads.

Fiecare campanie conține reclame organizate pe diferite grupuri de cuvinte cheie, cu texte și extensii specifice, care completează produsul sau serviciul care urmează să fie promovat.

Dăm start campaniilor de Search și Display, și în funcție de buget și de strategia adoptată, intervenim pe reclame zilnic sau săptămânal pentru maximizarea performanțelor acestora. Marele nostru avantaj este că suntem o agenție certificată Google Partners, așa că vom primi suport și soluții rapide de la consultanții Google, totul pentru obține cele mai bune rezultate.

Transparența e vitală în orice parteneriat, așa că lunar, vei primi un raport care atestă rezultatul campaniilor Google Ads. Astfel, vei putea înțelege și interpreta lead-urile generate, ratele de conversie înregistrate, numărul sesiunilor în funcție de dispozitive și alți KPIs pe care îi atingem pentru tine.

Credem că adaptabilitatea e esențială în digital, așa că vom testa constant reclamele tale și le vom îmbunătăți constant. Prin A/B testing, determinăm cum putem să avem o rată de click mai bună, o poziționare optimă în afișări sau un cost mai mic per click pentru tine. Testăm noi cuvinte cheie, mesaje diferite, diverse audiențe (pentru campaniile de Display) sau strategii de licitare.

Unde apar reclamele tale?

Campanii de search

Rețeaua de căutări Google e primul loc în care ar trebui să fi prezent mereu, pentru că acolo vor să te găsească toți clienții tăi, oricând au nevoie de produsele și serviciile pe care le oferi.

Așa că te facem vizibile pe Google prin anunțuri relevante care răspund la căutările utilizatorilor. Iar dacă vrei să extinzi traficul, prin campaniile de Google Ads putem personaliza și plasa reclamele tale în toată suita de platforme Google, ca: Google Play, Google Shopping, Google Maps sau la alți parteneri Google Search.

Noi ne ocupăm de crearea, implementarea, administrarea, optimizarea și testarea campaniilor de Google Ads, iar tu te bucuri de performanța pe care o va înregistra afacerea ta.

Campanii de display

Create exclusiv pentru promovarea magazinelor online, reclamele de tip Shopping Ads sunt însoțite de suport vizual, ceea ce le face ultra-eficiente în procesul de cumpărare al unui user.

Prin campanii de Shopping Ads, ne ocupăm să promovăm produsele tale prin inserarea de imagini atractive deasupra tuturor anunțurilor de tip text și a rezultatelor organice de căutare, câștigând astfel vizibilitate mult mai mare.

În plus, prin adăugarea unor atribute de produs ca nume, preț, ofertă și imagine, utilizatorul primește o imagine completă și este mult mai tentat să finalizeze achiziția online.

Campanii pe YouTube

Video devine pe zi ce trece cel mai popular format de conținut, așa că prezența ta pe YouTube e obligatorie. Promovarea brandurilor pe YouTube e o ocazie excelentă de a câștiga vizibilitate, îți dă posibilitatea de contextualiza reclamele în funcție de tema videoclipurilor pe care le întrerup și, totodată, este un canal de promovare indispensabil în strategia de Marketing.

Reclamele video sau cu imagini pot crea un impact puternic în favoarea brandului tău și vor fi afișate în momentul în care utilizatorii profilați sunt prezenți pe platformă și urmăresc videoclipuri.

Campanii de Shopping Ads

Dedicate exclusiv promovării magazinelor online, anunțurile de tip Shopping Ads sunt eficiente datorită elementelor vizuale care pot contribui (mult mai ușor) la decizia de cumpărare.

Cu ajutorul campaniilor de Shopping Ads, produsele care urmează să fie promovate vor fi vizibile deasupra tuturor anunțurilor de tip text și a rezultatelor organice de căutare, câștigând astfel vizibilitate. În plus, afișarea anumitor atribute precum numele, prețul și imaginea produsului completează avantajele acestor tipuri de reclame, oferindu-i utilizatorului o imagine de ansamblu pentru ceea ce caută.

Campanii Performance Max

Google Performance Max este o campanie orientată spre obiective, care vă permite să accesați întregul inventar Google Ads dintr-un singur loc.
În esență, înseamnă că veți folosi o singură campanie bazată pe obiective în toate canalele disponibile – Căutare, Display, Discover, Gmail, YouTube și Maps. Acestea sunt menite să funcționeze alături de campaniile de căutare bazate pe cuvinte cheie, în timp ce campaniile de shopping și locale vor fi, de asemenea, încorporate în campaniile Performance Max.
Acum, dacă vă întrebați de ce Google a lansat acest nou tip de campanie, există un motiv simplu. Algoritmul preia controlul! După cum spune și numele, Performance Max va utiliza învățarea automată de ultimă generație pentru a scoate maximiza campaniile.

Ne numim LeadLion pentru că suntem recunoscuți ca lideri digitali.

Echipa noastră pasionată de digital este formată din specialisti de marketing certificați, cu experiență vastă în campanii de marketing performante.