Back

Cat costa un magazin online Magento? (update 2023)

Una dintre cele mai întâlnite întrebări – Cât costă un magazin Magento 2?

Hai să elucidăm acest mister!

 

  1. Cu cine aleg sa lucrez in procesul de dezvoltare al magazinului meu online?

De mentionat inca de la inceput ca un magazin online Magento poate fi construit de mai multe tipuri de specialisti. Acestia pot fi:

  • Un programator (freelancer), care poate avea o vasta experienta si care poate face minuni. Sau nu

Desigur, este o loterie sa gasesti pe cineva care poate cu success sa fie si un bun project manager  (astfel incat sa comunice efectiv taskurile si sa respecte timelineul proiectului) si in acelasi timp sa se dedice dezvoltarii si codingului in sine.

Freelancer magentoTotodata, des auzim ca daca lucrezi cu un freelancer, dezvoltarea va avea in final un pret mai mic. Lucru care poate fi adevarat, insa in cat timp? Din experienta noastra, este greu spre imposibil sa comparam munca unui singur om cu munca unei echipe, unde fiecare membru este specializat pe nisa lui (frontend, backend, tester, devops, si chiar si designer)

Inca un lucru important de mentionat aici este ca tot riscul proiectului ramane in bratele clientului, nefiind vorba de un contract commercial solid intre cele doua entitati si cu clauzele clar stabilite intre parti. In tandem cu cele mentionate anterior, garantia proiectului este una relativa.

—————————————————————————————————-

Pentru companiile medii, mari si foarte mari, procesul de dezvoltare al unui magazin Magento este cel mai potrivit alaturi de o agentie specializata. Semnand un contract cu o astfel de agentie, garantia lucrarii exista, cele mai bune practice Magento vor fi aplicate astfel incat sa nu existe probleme pe viitor (de exemplu, in cazul unui upgrade).

Procesul de detaliere initiala al proiectului (discovery) va garanta livrarea si gestionarea asteptarilor beneficiarilor. Acest proces trece prin toate flowurile si sectiunile proiectului, astfel incat sa reiasa un project plan correct si care poate fi respectat.

 

In ceea ce priveste designul, acesta va fi executat de o echipa specializata in interfete de e-commerce, cu abilitati puternice atat pe partea de UI, dar si pe cea de UX.

Odata ce interfata este finalizata , testata si aprobata , ea va fi implementata de echipa de programatori frontend specializati pe Magento. Inainte de inceperea dezvoltarii frontend dar si In acelasi timp, echipele de backend development incep lucrul al taskurile ce reies in urma procesului de discovery si al planului proiectului.

Revenind la calitatea codului scris de echipele de development, acesta va trece prin sesiuni de code review astfel incat garantia respectarii celor mai bune practici Magento si ultimele standarde, vor fi respectate.

Toate lucrurile enumerate mai sus nu vor ajunge in faza de testare la client inainte de a fi testate in-house, de catre testeri certificati. Astfel se poate asigura un nivel ridicat de calitate.

La momentul livrarii proiectului, clientului ii vor fi prezentate optiunile de management in admin cat si functionalitatile custom dezvoltate (acolo unde este necesar).

 

  1. Ok, dar totusi cat costa un magazin online Magento?

 

Dupa cum am detaliat mai sus, in functie de entitatea aleasa pentru construirea platformei, procesele sunt total diferite si resursele implicate nu pot fi comparate. Din acest motiv si rezultatul final va fi unul diferit.

Astfel, in Romania, un magazine online Magento (basic), construit cu un freelancer incepe de la 4.000 – 6.000 euro. Acest pret nu include designul custom, ci se va construi pe o tema.

Pretul unui magazin construit de o agentie, cu tot flowul de development pus la punct, project management, design si testare, incepe de la aproximativ 10.000 euro si acesta poate creste oricat de mult este nevoie sa asigure rezolvarea cerintelor si complexitatilor proiectului.

La LEADLION, am dezvoltat un proces semi-automatizat si o interfata performanta ce o putem customiza rapid, pentru a putea a avea o instanta de Magento in timp record si cu un cost de aproximativ 5000 euro. Astfel, oricine poate avea o platforma basic, performanta , pentru a testa sau a incepe orice business online. Mentionam ca acest pachet este un minim viabil pentru un magazin online Magento. Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie AICI.

Atentie! Solutia Magento nu este potrivita pentru orice tip de business, ci se adreseaza majoritar businessurilor care sunt axate pe e-commerce si care au planuri de investitii sau doresc o solutie dedicată și solidă asupra căreia să dețină controlul.

 

 

DISCLAIMER

Am cunoscut in piata din Romania agentii care pretind sa dezvolte solutii Magento la preturi de freelanceri. Cu toate acestea, la o analiza comparativ amanuntita, rezultatul este unul nesatisfacator. Temele scrise necorespunzator, minusuri adanci pe partea de securitate, cod scris in afara standardelor Magento si buguri flagrante in mediul de productie.

Mare atentie deci, atunci cand alegeti furnizorul de servicii. De cele mai multe ori, serviciile cu preturifoarte mici la inceput se dovedesc a fi foarte scumpe pe termen mediu.

 

Echipa LEADLION

Ai un proiect? Haide sa discutam!